Uncategorized

De Course is er!

Het is een tijdje stil geweest op deze site en dat kwam vooral omdat het voornamelijk een kwestie van subsidies en fondsen aanvragen om vervolgens te wachten of ze zouden worden toegekend, niet het meest spannende nieuws om weer te geven op een website. Het duurde maar en duurde maar. En toen opeens kwam alles samen, een paar grote fondsen zagen de meerwaarde van het laagdrempelig sporten in de openbare ruimte in die disc golf is. En dan kunnen dingen opeens toch best snel gaan!

Voordat we het wisten was er ook de goedkeuring van de gemeente en ook een rondje met groenbeheer leverde geen problemen maar alleen maar enthousiasme op. En toen was er opeens een planning voor het aanleggen, en die ging door een goede voorbereiding ook nog eens razend snel. Donderdag 21 maart begon DGN met het aanleggen om deze al op 23 maart af te ronden. En dan ligt er opeens een 13 hole disc golf course met twee lay-outs in Stadskanaal!

Het beton was nog maar goed of wel uitgehard toen maandag 25 maart de eerste disc golfers hun eerste rondjes op de course gooiden! Niet snel daarna kwamen zelfs de eerste groepjes uit Duitsland ook al even kijken omdat ze op facebook zagen dat er niet ver over de grens een nieuwe baan lag. En iedereen is trouwens ook heel erg positief over de gevarieerde baan, ook altijd leuk om te horen. In de eerste drie weken van de baan zijn er inmiddels een kleine 200 rondjes in udisc geregistreerd. Hierdoor is ook de interesse gewekt door de lokale inwoners en gebruikers van het park. We zijn inmiddels bezig met het voor elkaar krijgen van disc verhuur via optisport in het pagecentrum, verder zijn we bezig met het plannen van workshops en praten we met sportleraren om disc golf zo goed mogelijk bekend te maken onder de knoalsters! Meer nieuws volgt.

Kun je nu niet wacht op de workshops en wil je disc golf eens proberen? Dan kun je ons benaderen via facebook/instagram of via e-mail.