Geschiedenis

In 2022 hebben wij een subsidie gekregen van de gemeente voor het geven van een Disc Golf kennismaking dag, met behulp van deze subsidie konden wij een paar mobiele baskets en een aantal discs aanschaffen. In de aanloop naar deze kennismaking dag hebben we ook een paar workshops op lagere scholen gegeven.

Disc Golf workshop op de Anne de Vries School

En in Mei was het zo ver, voor het eerst werd er Disc Golf gespeeld in Stadskanaal. De dag werd begonnen met een ronde van de clubkampioenschappen van de Noordelijke Disc Golf vereniging Citypark Flyers. En daarna was het de beurt aan geïnteresseerde Knoalsters om de discs op te pakken en te gaan gooien. Een mooie dag en een mooie opkomst!

Een disc uitzoeken en gooien maar!

Vervolgens hebben we hier vervolg aan gegeven door in de zomer een aantal weken achter elkaar op de woensdagavond een 6 hole baan uit te zetten. Wat elke woensdag ook daadwerkelijk spelers opleverde, geïnteresseerden die aanwezig waren op de kennismaking dag en kinderen van de scholen waar we een workshop gehouden hebben.

Maar één ding werd duidelijk, als we meer mensen aan het disc golfen willen hebben moet hier echt een permanente course gaan komen. En daar zijn we vanaf dat moment mee begonnen. Een samenwerking met Welstad was er al en die is alleen maar uitgebreid.

Allerlei fondsen werden aangeschreven en aangevraagd wat al resulteerde in een toezegging van de Rabobank van €4000,- (mits we de rest van de begroting rond krijgen). Een leuk begin en iets waar vanuit we verder kunnen.

Om zelf ook een steentje bij te kunnen dragen organiseerden we in december een officiële wedstrijd (en natuurlijk ook gewoon omdat het harstikke leuk is om in je eigen plaats te kunnen gooien, maar ook leverde het weer leuke reclame op want voorbijgangers waren meer dan nieuwsgierig en bleven vaak een tijdje staan kijken). Met zo’n 50 deelnemers uit heel Nederland was het een gezellige en leuke wedstrijd (ondanks de kou) en hebben we ook nog eens €500,- euro opgehaald. Zie hieronder een impressie van die dag:

Maar nu is het dus tijd om door te pakken en te zien of we geld kunnen inzamelen middels sponsoren om een heuse disc golf course kunnen realiseren in het Pagedal!